Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

Yangın bapları tasarruf düzlükına gereğince, rengine bakarak evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan sistem sınıflandırması aşağıdaki gibidir

yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda söyleyiş belirtilen noktalarda sınırlı müddet ısı ve yalım intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın bapları montajı ayrı bir marifet gerektirir. Her ne kadar standartlara ve sertifikasyona muvafık olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da kasa montajında da sertifikasyon aşamasındaki yöntem özelliklere yakışır, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili mevsuk uygulanarak montajlanmalıdır. 

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini mütenasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler nazar önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle namuslu bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangına karşı güvende sınırlanmak amacıyla kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, ciddi anda insanların dirilik güvenliğini yağdırmak için kapı kasası ve kullanılan özge aksesuarlarıyla kredi örgütleme etmekteyiz.

Başkaca, yangının farklı bölgelere yayılmasını sınırlar ve böylelikle itfaiye aracı ekiplerinin yangını denetleme altına almasına yardımcı olabilir.

Yürürlük tarihinden sonra konstrüksiyonlacak yeni gestaltlar ile kullanım amacı mütebeddil veya müsaade alıntı zorunluluğunu müstelzim esaslı tamir ve tadilat gestaltlacak bulunan gestaltlarda ve bu yönetmelikte belirtilen sair yapı, çatı, tesis ve meslekletmelerde uygulanır.

Evgin Yangın Bapsı’nda yangın kapılarımız, emniyet ve medarımaişetlevselliklerini artıran şiddetli kaliteli aksesuarlarla birlikte gelir. İşte yangın bapsı aksesuarlarımız: 

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı Yangın Kapısı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin yanı sıra, yangın kapıları çoğunlukla özel istila ve kapı menteşeleri üzere vesair yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.

Dışarıdan antree oranlı bir alanda kullanılacaksa yangın kapısı öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli ancak yangın anında içeriden açılmalıdır (Antipanik düzenek), dâhileride kullanılacaksa antipanik pas sistemine gidişat nazaran lazım bulunmamakta ancak arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın simultane açılmamaktadır.

Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır.

Yangın bapları, yangın eminği için önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları üzerine temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı tasarrufı ile ilgili sık sorulan sorular ve Yangın Kapısı Fiyatları cevapları:

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın vasıtasız yapı dışına açılması gerekir.

Report this wiki page